Setí řepky ozimé v tvrdých podmínkách

25. 8. 2015
Tak, jako loni, i letos probíhají u našich potencionálních zákazníků v České republice předváděcí tour - setí řepky ozimé secím strojem Falcon 6 vybaveným technologií STRIP-TILL s roztečí výsevu 25 cm. Falcon 6 je agregován s traktorem Valtra 353.
Setí řepky ozimé v tvrdých podmínkách

Tak, jako loni, i letos probíhají u našich potencionálních zákazníků v České republice předváděcí tour - setí řepky ozimé secím strojem Falcon 6 vybaveným technologií STRIP-TILL s roztečí výsevu 25 cm. 

I přes letošní velmi nepříznivé až extrémní podmínky, které panovaly prakticky ve všech oblastech ČR, pěstitelé zasít musí. Na otázku, jestli to půjde i do těchto podmínek, jsme odpověděli ANO.

Ve většině případů byla půda připravena diskovými podmítači, v některých případech i radličkovými kypřiči nebo orbou

Technologie STRIP-TILL je ideální pro řepku a do těchto tvrdých a suchých podmínek. STRIP-TILL technologie zpracuje půdu hloubkově, ale parciálně v pásku. Ve stejné linii je aplikace hnojiva i výsev. Celý proces probíhá v rámci jediného přejezdu. Patentovaný sklon úzkých dlát na slupicích přihnojovací sekce nám umožňuje půdu zpracovat do hloubky až 20 cm, ale přitom výrazně nevynáší zbývající půdní vláhu na povrch, kde by se pak okamžitě vypařila. Naopak zůstává jako zásobní vláha pro budoucí kořenový systém a umožní příjem dostatečného množství vláhy v období vydatných srážek. Pro vzcházení osiva je pak v začátku k dispozici rosná voda z prokypřených pásů.

Technologie setí řepky do podmítky s využitím STRIP-TILL adaptéru se využívá již několik let a je dobře prověřenou technologií s výbornými výsledky. Nejen že výrazně zvyšuje jistotu vzcházení osiva, ale ve většině případů přináší i nejvyšší výnosy.

V případě zájmu o předvedení stroje, kontaktujte prosím nejbližšího dealera nebo přímo výrobce.

Setí řepky ozimé v tvrdých podmínkách
Setí řepky ozimé v tvrdých podmínkách
Setí řepky ozimé v tvrdých podmínkách
Setí řepky ozimé v tvrdých podmínkách

 

Máte nějaké dotazy? Kontaktujte nás.