Softerem po orbě

18. 6. 2018
Letos, s rychlým nástupem jara, někteří zemědělci řešili, jak zasít ve velmi krátkém čase s nedostatkem techniky. A tím přišel na řadu k vyzkoušení v předseťové přípravě i diskový podmítač Softer.
Softerem po orbě

Letos, s rychlým nástupem jara, někteří zemědělci řešili, jak zasít ve velmi krátkém čase s nedostatkem techniky. A tím přišel na řadu k vyzkoušení v předseťové přípravě i diskový podmítač Softer. Softer disponuje disky s celoobvodovým ostřím o průměru 510 mm (560 mm), řazené ve dvou řadách s nezávislým bezúdržbovým uložením a agresivním úhlem natočení. Díky nezávislému uložení každého disku Softer výborně rovná i syrovou jarní zavlhlou půdu.

Do těchto podmínek jsou vhodné válce s pásový utužením půdy jako dvojitý ring (DRR), gumový (LTX) válec nebo segmentový (SDR) válec.

Přednosti stroje, hlavně nízký tahový odpor Softeru, ocenil jeho majitel, jelikož prováděl předseťovou přípravu v podhůří Orlických hor, kde už je místy značně svažitý terén. Softer půdu otevřel po zimě, příčně urovnal a zpětně utužil.

Softerem po orběHlavní užití diskového podmítače Softer však stále zůstává: první rychlá posklizňová podmítka a opakovaná podmítka s vysokým požadavkem na rychlost a kvalitu zpracování.

Máte nějaké dotazy? Kontaktujte nás.