Spolupráce s Dunajskou Sójou

12. 7. 2018
Za poslední 2 týdny se naše společnost aktivně zúčastnila dvou akcí pořádaných asociací Dunajská Sója, která podporuje pěstování GMO free Sóji v Evropě.
Spolupráce s Dunajskou Sójou

Za poslední 2 týdny se naše společnost aktivně zúčastnila dvou akcí pořádaných asociací Dunajská Sója, která podporuje pěstování GMO free Sóji v Evropě. 

 

Tyto akce se konaly na podporu udržitelnosti a soběstačnosti Evropy z pohledu proteinu s název Protein Transition Tour 2018.

První z těchto akcí byla již v pořadí pátá výroční konference Dunajské Sóji. Konala se v krásných prostorách nově rekonstruované bývalé sýpky na obilí ve městě Schwäbish Hall v Německu. Na konferenci se prezentovaly výsledky práce organizace, a to zejména z pohledu zvýšení osevních ploch sóji v Dunajském regionu a další přímá spolupráce s EU na podporu dotačních programů zaměřených na pěstování GMO free sóji v Evropě.  V průběhu této akce jsme zde měli možnost diskutovat jak s odborníky z oboru, tak i s ředitelem a zakladatelem Dunajské Sóji panem Matthiasem Krönem. S panem ředitelem jsme našli mnoho společných témat zejména v názoru na Hexane free zpracování GMO free sóji, která se v Evropě pěstuje. Představil jsem zde také naše nové řešení zpracování sóji se zaměřením na rekuperaci energie. Domluvili jsme se na společném setkání v průběhu prázdnin, abychom blíže prodiskutovali bližší spolupráci.

Týden po setkání v Německu následovala tisková konference přímo u našeho stávajícího zákazníka pana Grosschedla v rakouském městě Hofing. Dunajská sója zde přímo prezentovala jako skvělý případ tohoto našeho zákazníka, který pěstuje GMO free sóju, přímo ji zpracovává na naší technologii EP1 a dále připravuje krmné směsi. Tato konference se konala v jednotném duchu na podporu Hexane free zpracování. Sám majitel pan Grosschedl ve své prezentaci důrazně nabádal k lokálnímu zpracování sóji čistě mechanickým zpracováním. I další prezentace zúčastněných odborníků směřovaly na podporu mechanického zpracování, které propagujeme v naší technologii EP1 RECU. Po tiskové konferenci následovala praktická ukázka naší linky EP1-1, kdy pan Grosschedl společně s naším dealerem v Rakousku, panem Hlavenkou, provázeli návštěvníky linkou na zpracování sóji.

Jak se již tradičně stává, tak tato dopředu precizně plánovaná akce ukázky naší technologie byla v ohrožení po havárii ložiska extrudéru, která se stala 1 den před termínem konání akce. Naštěstí díky skvělé práci našeho servisu byla tato havárie opravena do 24 hodin od nahlášení, což je naprosto bezprecedentní výsledek. Sám pan Grosschedl byl naší operativností mile překvapen a na osobní setkání v rámci tiskové konference pro nás měl jen samá slova chvály. Chtěl bych tímto poděkovat kolegům, kteří v průběhu víkendu dokázali tuto havárii odstranit.

Věřím, že díky naší spolupráci s Dunajskou Sójou dokážeme v Evropě vybudovat ještě mnoho technologií jako v případě referenční technologie pana Grosschedla.

 

Donau Soja:

http://www.donausoja.org/en/events/congress-2018

 

Jan Utratil

Obchodní ředitel OFT

 

Máte nějaké dotazy? Kontaktujte nás.