Tisk

Sója

Ať jste farmář pěstující tuto jedinečnou plodinu, chovatel hospodářských zvířat, nebo investor hledající efektivní technologii pro zpracování velkého množství suroviny, jste u společnosti Farmet na správné adrese. Z technologií na zpracování sóji si u nás vybere opravdu každý.

 

Hlavním cílem zpracování sóji v technologii Farmet je odstranění antinutričních látek, které jsou přirozenou součástí sóji (inhibitor trypsinu, lektiny). To má význam zejména pro využití sóji při výživě monogastrů (prasata a drůbež). Pro přežvýkavce má také význam změna zastoupení bílkovinných frakcí na ty, které nedegradují v bachoru (zvýšení obsahu tzv. by-pass proteinu).

Právě pro tyto účely jsme pro Vás připravili Technologii extruze, při které dochází k výraznému snížení antinutričních látek a zároveň ke změně zastoupení bílkovinných frakcí ve prospěch nedegradovatelných v bachoru.

Technologie lisování s extruzí spojuje výhody extruze spojené se snížením obsahu antinutričních látek a přeměnou bílkovin, zároveň díky odlisování oleje dochází k zvýšení obsahu bílkovin v pokrutinách a získává se velmi cenná komodita  - olej.

Pokud máte zvýšené nároky na obsah bílkovin v pokrutinách, právě pro Vás je určena technologie Lisování sóji s extruzí a loupáním.

 

Chcete vědět více?

Kontaktujte nás


Název souboru Velikost souboru
Efektivní zpracování sójových bobů na vlastní krmivo.pdf 1,6 MB
Soja_PL.pdf 1,1 MB