Kompaktomat po hrubé orbě

12. 4. 2021
Předseťový kombinátor Kompaktomat je určený pro precizní přípravu seťového lůžka. Komplexní špičkové vlastnosti stroje se nejlépe ukáží v těžkých podmínkách jako například zpracování hrubé orby na jaře.
Kompaktomat po hrubé orbě

Problémem může být kvalitní předzpracování půdy pro setí jedním přejezdem.

Zejména v těžších podmínkách, kdy mráz orbu nerozbije, zůstává hrubá orba i na jaře velmi nerovná s proměnlivou vlhkostí půdy a podílem proschlých tvrdých částí.

Díky tomu, že Kompaktomat jedním přejezdem provede až 7 operací je výsledkem i v takto těžkých podmínkách perfektně příčně urovnaný povrh půdy, urovnání stop po traktoru, prokypření půdy na hloubku seťového lůžka, drobtovitá struktura půdy a zpětné utužení půdy.

Není nutné operaci opakovat a půda je připravena k osetí. Do středních a těžších podmínek doporučujeme radličkovou sekci s pružinovým jištěním, které spolehlivě drží nastavenou hloubku zpracování i v orbě. Praktické je i hydraulické ovládání výšky přední smykové lišty přímo z traktoru.

Kompaktor Kompaktomat je vyráběn ve společnosti Farmet již od jejího zrodu. Nepřetržitý vývoj a zdokonalování na základě zkušeností z mnoha trhů probíhá už více jak 28 let.

Máte nejaké otázky? Kontaktujte nás.