Compact - CP1

Technologie jednostupňového lisování za studena je určena těm, kteří chtějí dosáhnout nejvyšší kvality oleje. Jednostupňové lisování za studena je vůbec ten nejšetrnější způsob zpracování olejnatých semen. Teplota lisovaného oleje obvykle nepřesahuje 45 °C, tím jsou zachovány nutričně nejcennější látky. Produktem této technologie je kvalitní přefiltrovaný rostlinný olej a výlisky vhodné pro použití v krmivářství. 

Jedná se o jednostupňové lisování za studena se šnekovými lisy FS 350

Vylisovaný olej stéká do sedimentační vany, kde dochází k sedimentaci pevných částeček - prolisu, které jsou obsaženy v surovém oleji po lisování. Usazený prolis je z oleje separován integrovaným separátorem a vracen do lisu k odlisování. Sedimentační vana obsahuje integrovaný ohřev oleje, což zaručuje společně se separací prolisu vysokou výkonnost filtrace.

K lisovně Compact je možné objednat volitelné příslušenství obsahující předúpravu semen, které obsahuje magnetický separátor, čištění a teplotní stabilizaci semen. Další příslušenství technologie je filtrace obsahující čerpadlo, které je integrované přímo v sedimentační vaně a deskový naplavovací filtr. Přefiltrovaný olej je dopravován olejovým potrubím do skladu oleje, který se skládá ze dvou nádrží o objemu 1 m3 nebo 7 m3 dle požadavků zákazníka. Sklad oleje lze vybavit výdejovým čerpadlem, které umožňuje přečerpávání oleje ze skladovacích nádrží do přepravních obalů nebo autocisterny. Součástí čerpadla je pracovní plocha s ručním ventilem pro stáčení oleje do PET lahví nebo kanystrů.

Lisovnu Compact je dále možné rozšířit o modul Loupání a separace slupek, který umožňuje oddělení jader od slupek, kdy část slupek je odloučena a odchází jako vedlejší produkt. Toto je vhodné především při zpracování semen slunečnice a sóji. Odstraněním slupek se zvýší obsah bílkovin ve výliscích, a tím i jejich krmivářská hodnota. Slupky lze zpracovávat pomocí příslušenství granulace slupek, které přetvoří slupky na pelety, sníží se tak objem potřebný pro skladování slupek s možností energetického využití pelet.

Modulová lisovna Compact  CP1 je nabízena s kapacitou od 200 do 700 kg za hodinu. 

Soubory ke stažení

Příslušenství