V Agro Vyšehořovice mají už druhý Diskomat

31. 8. 2018
Agro Vyšehořovice zakoupilo již druhý diskový podmítač Diskomat. Rozšili tak rodinu strojů Farmet  (Kompaktomatů K 800 PS a K 1000 PS, kypřič Hurikán a dlátový pluhu Digger) o další modrý stroj. Diskomat 8 PS o záběru 8 m je těžký podmítač masivní konstrukce, disky 62cm a s pružinovým jištěním. Diskomat agregují do MF 380 HP.
V Agro Vyšehořovice mají už druhý Diskomat

Agro Vyšehořovice zakoupilo již druhý diskový podmítač Diskomat. Rozšili tak rodinu strojů Farmet  (Kompaktomatů K 800 PS a K 1000 PS, kypřič Hurikán a dlátový pluhu Digger) o další modrý stroj. Diskomat 8 PS o záběru 8 m je těžký podmítač masivní konstrukce, disky 62 cm a s pružinovým jištěním. Diskomat agregují do MF 380 HP.

Nový Diskomat aktuálně využívají pro podmítku po kukuřici na hloubku 14 cm. Podmítka bude zatím jen jednou z důvodu extrémně tvrdé a suché půdy. Podmítka je vedena prakticky po řádcích kukuřice, z důvodu hrůbků po plečkování s aplikací hnojiva.

Úkolem Diskomatu je nakypřit půdu co to půjde, zarovnat řádky po plečce a urovnat povrch. Další operace bude před setím ozimů a to buď opět Diskomatem nebo Diggerem a poté pojede předseťová příprava.

Máte nejaké otázky? Kontaktujte nás.