Verso je jedinečné do syrové jarní půdy

1. 4. 2021
Vlhký podzim a zima bohatá na sníh přinesly všem zemědělcům radost. Půda má dostatečnou zásobu vody pro vzcházení a vysokou produkci kultur.
Verso je jedinečné do syrové jarní půdy

Na druhou stranu vysoká vlhkost v půdě znesnadňuje její zpracování. Moderní zemědělci nemohou čekat, až půda přirozeně oschne. Jaro je velmi rychlé. Řešením jsou kompaktní těžké brány VERSO. Polonesený kultivátor s integrovanou nápravou je určený zejména pro první zpracování jarní vlhké až syrové půdy po orbě nebo kypření. Verso neobsahuje v běžné výbavě válce, proto je velmi odolné proti zahlcení vlhkou půdou či rostlinnými zbytky. Velmi dobře si poradí i se zpracováním podmáčených částí pole, často se stojatou vodou.

5 řad jemných dlát s dlouhou životností velmi dobře urovná povrch půdy a připraví seťové lůžko.

Zemědělci jsou s kultivátorem Verso velmi spokojeni pro jeho univerzálnost. Typickým příkladem pro využití Verso je do slehlé půdy po zimě. Kultivátor jedním přejezdem otevře půdu, strhne hrubky a půdu urovná s prokypřením do hloubky 10 cm. Takto zpracovaná půda lehce prosychá a rychleji se otepluje. Poté často následuje precizní příprava seťového lůžka předseťovým kompaktorem Farmet Kompaktomat, například před výsadbou cibule nebo setím širokořádkových plodin.

Máte nějaké dotazy? Kontaktujte nás.