FK 500

Kondicionér FK 500 je střední výkonnostní model našich kondicionérů, je optimalizovaný pro použití s extrudéry FE 500. Kondicionér využívá konstrukční přednosti této řady, vyniká vysokou efektivitou ohřevu a vlhčení materiálu na požadovanou teplotu a vlhkost. To vše je možné díky optimalizované konstrukci pracovní jednotky a vysoce sofistikovanému systému řízení celého zařízení. Kondicionéry vynikají nízkými nároky na údržbu a servis, jsou navrženy s ohledem na dlouhou životnost a snadnou obsluhu.

Popis technologie

Kondicionér je navržen pro přímou injektáž páry, čímž dojde ke zvlhčení, ale také díky kondenzaci páry k rychlému a intenzivnímu ohřevu materiálu. Materiál je míchán a postupně posouván směrem k výpadu pomocí lopatek s nastavitelnou geometrií.

Zařízení se skládá z hřídele s lopatkami, pohonu, pláště (není izolován) a systému injektáže páry.

Technické parametry

Kondicionér FK 500 je zařízení určené pro střední kapacity, dosahuje výkonnost cca 24 t/den. Standardně je nabízen pro elektrické sítě dle specifikace EU, je však možné přizpůsobit elektroinstalaci dle požadavků lokálních trhů (USA, Kanada…). Kondicionér je osazen elektromotorem o výkonu 2,2 kW.

Příslušenství

Ke kondicionéru je možné dodat širokou paletu příslušenství. Avšak nejvhodnějším řešením je dodávka kompletního řešení na klíč, jedině takto je zaručeno technicky i ekonomicky optimalizované řešení dle Vašich požadavků včetně automatizace celého procesu.

Příslušenství