Falcon SW = nový secí vůz

10. 12. 2015
Falcon SW je nový modulární secí vůz (nosič), který byl poprvé představen veřejnosti na veletrhu Agritechnica Hannover. Falcon SW je určen pro výsev všech běžných plodin v různých technologiích zakládání porostů dle zvolené předzpracující a výsevné sekce. Modularita stroje umožňuje širokou škálu kombinací pracovních sekcí dle technologických požadavků a plodinového zaměření jednotlivých zákazníků. Pracovní sekce jsou zavěšeny v rychloupínacích závěsech, to výrazně usnadňuje jejich výměnu. Zadní závěs je standardní TBZ kategorie III, takže lze agregovat i standardní nesené secí stroje nebo stroje na zapravování hnojiv.
Falcon SW = nový secí vůz

Novinka roku 2016 - Falcon SW = nový secí vůz (nosič)

Falcon SW je nový modulární secí vůz (nosič), který byl poprvé představen veřejnosti na veletrhu Agritechnica Hannover. Falcon SW je určen pro výsev všech běžných plodin v různých technologiích zakládání porostů dle zvolené předzpracující a výsevné sekce. Modularita stroje umožňuje širokou škálu kombinací pracovních sekcí dle technologických požadavků a plodinového zaměření jednotlivých zákazníků. Pracovní sekce jsou zavěšeny v rychloupínacích závěsech, to výrazně usnadňuje jejich výměnu. Zadní závěs je standardní TBZ kategorie III, takže lze agregovat i standardní nesené secí stroje nebo stroje na zapravování hnojiv.

Mohutná nízkotlaká pojezdová kola zajišťují velmi nízký měrný tlak na půdu a výbornou stabilitu stroje při přepravě. Zajišťují také nízký tahový odpor a vysokou stabilitu i při vysokých rychlostech setí nad 15 km/hod. Pracovní šířka výsevných sekcí může být různá pro jednotlivé technologie. Výsevná lišta s diskovými secími botkami s roztečí 12,5 nebo 15 cm pro výsev obilovin a luskovin až do záběru 12 m. Výsevné jednotky pro přesné setí kukuřice s pracovním záběrem 6 až 12 řádků (70 – 75 cm). Pracovní sekce pro setí kukuřice mohou být vybaveny diskovými jednotkami pro aplikaci hnojiva.   

Standardní výbava Falconu SW zahrnuje jednokomorový zásobník o objemu 3,6 m3, na přání lze dodat také dvoukomorový zásobník o objemu 5,5 m3 s rozdělením 60:40 pro osivo a hnojivo. Na hydraulicky ovládaný závěs umístěný pod zásobníkem vpředu lze zavěsit celou řadu předzpracujících sekcí. Na výběr je urovnávací flexiboard, dvouřadá disková předzpracující sekce, dlátová sekce pro pásové zpracování s možností přihnojování, nebo čtyřřadá radličková sekce pro kvalitní předzpracování težších půd.

Falcon SW lze tedy konfigurovat od jednoduchého secího stroje s pracovním záběrem až 12 m až po kombinovaný secí stroj s předpřípravou půdy, přihnojováním a přesným ukládáním osiva. Falcon SW lze také v agregaci se speciálními kypřiči použít pro hloubkové zapravování hnojiv při základním zpracování půdy.



Máte nějaké dotazy? Kontaktujte nás.