Předpověď vyšla!

29. 8. 2018
Pan Vojtěch Slavík na jaře letošního roku předpovídal vysoký výnos řepce zaseté naší technologií STRIP s Falconem SW. Teď po sklizni už je vše jisté a pan Slavík mě s potěšením informoval o tom, že Falcon je ta správná volba pro zakládání porostů řepky.
Předpověď vyšla!

Pan Vojtěch Slavík na jaře letošního roku předpovídal vysoký výnos řepce zaseté naší technologií STRIP s Falconem SW (ilustrační foto). Teď po sklizni už je vše jisté a pan Slavík mě s potěšením informoval o tom, že Falcon je ta správná volba pro zakládání porostů řepky.


18. srpna 2017 jsme v rámci „DEMO Tour setí řepky“ s naší soupravou Falcon SW STRIP zaseli v okolí Drahoraze porost o výměře cca 10 ha. Vojtěch Slavík posléze přiznal, a i nyní to znovu potvrdil, že toto pole patří k jejich horším pozemkům. Vyznačuje se totiž mimo jiné velkou svažitostí a těžkou jílovitou půdou. Nicméně Falcon SW STRIP si s tímto poradil a výsledek letošní sklizně předčil očekávání. Liniová odrůda Sidney ve výsevku 3,5 kg/ha (55 až 60 rostlin na m2) vyšla výnosově lépe než jiné u nich pěstované hybridní odrůdy.

Vojtěch Slavík konstatoval, že rostliny byly habitusem nižší, ale díky práci přední STRIPové sekce, která půdu hloubkově prokypřila, měly rostliny zdravé kořeny a mohly jít do větší hloubky s rozvinutým kořenovým vlášením. Toto pole začalo na jaře také nejdříve regenerovat a výnos 3,2 t byl na tomto pozemku historicky nejvyšší. I další pozemky zaseté secím strojem Falcon PRO, tentokrát ve výbavě s přední dvoudiskovou předzpracující sekcí, dopadly velmi dobře. Např. na pozemku Pospíšilova stráň o výměře 45 ha, kde byl zasetý hybrid Arsenal od LG o výsevku 2,5 kg/ha (40 rostlin na m2), byl výnos 3,5 t. Farma Slavíkových se nachází v okrese Jičín a sklizeň 200 hektarů řepky proběhla rychle a bez větších komplikací. Výnosy se pohybovaly od 2 do 4,5 t/ha.


Máte nějaké dotazy? Kontaktujte nás.