Farmet aktivně usiluje o proniknutí na trh Uzbekistánu

10. 12. 2018
V obecném povědomí představuje Uzbekistán zemi, kterou si běžně řadíme někam mezi středoasijské země s polodiktátorským režimem.
Farmet aktivně usiluje o proniknutí na trh Uzbekistánu

 


V obecném povědomí představuje Uzbekistán zemi, kterou si běžně řadíme někam mezi středoasijské země s polodiktátorským režimem. Přitom se jedná o zemi, která v poslední době prochází bouřlivými změnami – politicky směřuje k uvolnění a demokratizaci, hospodářsky k větší otevřenosti obchodu se světem.

Z hlediska divize OFT se jedná o zemi s velkým potenciálem rozvoje – Uzbekistán tradičně patří mezi velké pěstitele bavlníku, přičemž semena bavlníku se jako vedlejší produkt zpracovávají technologií lisování na olej. Navíc je to země s poměrně vysokým počtem obyvatel (30 mil.), převážně muslimů. Poptávka po rostlinných olejích je zde značná a dosud převažuje nad nabídkou.

Abychom tento zvýšený zájem využili, zúčastnili jsme se koncem listopadu výstavy UzAgroExpo v Taškentu.
Jednalo se o všeobecnou zemědělskou výstavu, tématicky „od každého trochu“. Objevovaly se zde technologie pro rostlinnou i živočišnou výrobu, hodně rezonovalo ovocnářství a především technologie pro zavlažování. Mezi vystavovateli byla řada dodavatelů z Izraele, početné bylo zastoupení Polska a Německa, samozřejmě výrobci z Číny a Ruska. Z České republiky jsme zde byli jediní.

Z našich technologií je velký zájem nejen o lisovny, ale trochu překvapivě i o extruzní linky na výrobu krmiv pro ryby a výrobny krmných směsí. Na stánku nás navštívilo velké množství návštěvníků, a to jak nových, tak i těch, se kterými jsme v kontaktu a jednáme s nimi o konkrétních projektech.

 

Máte nějaké dotazy? Kontaktujte nás.