Dokonalé spojení mechanického a termického zpracování olejnin s technologií EP2

19. 5. 2020
Technologie dvoustupňového lisování s extruzí (EP2) je určena na zpracování především řepky a slunečnice.
Dokonalé spojení mechanického a termického zpracování  olejnin s technologií EP2

Technologie EP2 Vám přináší maximální možnou výtěžnost oleje při použití čistě mechanického zpracování (bez chemických přísad – hexane free) a také nejvyšší možnou kvalitu výlisků sloužících jako vynikající krmivo pro hospodářská zvířata.

Při procesu extruze je tepelná expozice materiálu velmi krátká, jen nezbytně nutná pro eliminaci antinutričních látek, „sterilizaci“ – zničení zárodků mikrobů a plísní a přeměnu bílkovin a škrobů. Závěrečná expanze na výstupu z extrudéru narušuje buněčné struktury a umožňuje lepší výtok oleje ve druhém stupni lisování, čímž pro Vás zajišťuje velmi vysokou výtěžnost oleje.

Olej získaný na prvním stupni lisování má vlastnosti oleje lisovaného za studena (velmi kvalitní „panenský“ olej s nízkým obsahem fosfolipidů). Doporučujeme řešit oddělené zpracování olejů z 1. a 2. stupně lisování (oddělená filtrace a skladování).

K technologii je možné objednat sadu pro přestavbu na jednostupňové lisování s extruzí, pomocí níž lze lisovat i semena s nižším obsahem oleje než 25 % (např. sója). Součástí dodávky technologie je systém inteligentního řízení a vizualizace FIC Farmet Intelligent Control.

Máte nějaké dotazy? Kontaktujte nás.