Realizace technologie DEGUMMING – Slovensko

15. 10. 2020
V srpnu 2020 byla úspěšně uvedena do provozu technologie degumming pro našeho dlouholetého zákazníka na Slovensku. Výkonnost linky činí až 60 tun surového oleje za den.
Realizace technologie DEGUMMING – Slovensko

Jeho hlavní činností je výroba sójového oleje a výlisků, přičemž je největším zpracovatelem a distributorem sójových produktů bez GMO na Slovensku. Technologie, kterou jsme realizovali bude použita právě na úpravu sójového oleje získaného pomocí lisování s extruzí = HEXANE FREE technologie.

Degumming je prvním krokem úpravy rostlinných olejů po vylisování a filtraci. Pomocí nepatrného množství aditiva se mění vlastnosti nehydratovatelných fosfolipidů, které jsou v dalších fázi hydratovány a odstředěny. Pokud by z oleje nebyly odstraněny, usazovaly by se ve skladovacích nádržích a způsobovaly problémy při expedici a skladování. Jejich přítomnost v produktu je také nežádoucí z důvodu napékání při teplotách od 130 °C.

Touto realizací degummingu naše spolupráce se zákazníkem zdaleka nekončí. Společně ještě realizujeme zbylé technologie rafinace rostlinných olejů, a to konkrétně bělení a deacidifikaci. Touto kompletní dodávkou zákazník získá čistě fyzikální rafinaci těch nejlepších parametrů.

V případě Vašeho zájmu Vám rádi zpracujeme nabídku. Neváhejte nás kontaktovat.

 

 

Máte nějaké dotazy? Kontaktujte nás.