Softer 1250 PRO v AGD Senice při zapravování zeleného hnojení

21. 10. 2020
Na polích firmy AGD Senice a.s. je možno aktuálně spatřit i za poměrně vlhkého letošního podzimu soupravu pásového tahače Case Quadrac 620 s talířovým podmítačem Softer 1250 PRO při zapravování zeleného hnojení. Jako zelené hnojení zde sejí směsku svazenky a jetele inkarnátu, která je nejprve nahrubo rozdrcena mulčovačem a poté najemno zapracována talířovým kypřičem Softer 1250 PRO na hloubku 8-10cm.
Softer 1250 PRO v AGD Senice při zapravování zeleného hnojení

Tento širokozáběrový diskový kypřič Softer 1250 PRO je prvním prodaným strojem tohoto typu na území ČR a v tomto podniku ho již druhým rokem úspěšně používají jak na klasické podmítky, tak i na zapravování zeleného hnojení a v neposlední řadě i na hrubší předseťovou přípravu. Kypřič (podmítač) Softer 1250 PRO je v přední části vybaven hydraulicky ovládanými řezacími válci Flexicut, které slouží k nařezání a rozrušení zapravované hmoty. Poté následují dvě řady disků, které jsou symetricky uspořádané a jsou plně hydraulicky ovládané z kabiny traktoru. Jednotlivé disky jsou uchyceny na speciálních hákovitých slupicích, které výrazně zlepšují průchodnost rostlinných zbytků i za současných velmi vlhkých podmínkách. Zpětné utužení půdy a rozdrobení hrud zajišťuje dokonale dvojitý V-ring válec o průměru 580 mm.

Na závěr lze říci, že strojem v této konfiguraci lze univerzálně zpracovávat půdu po celý rok, a to na všech druzích půd, nevyjímaje půdy těžké a kamenité.

Máte nějaké dotazy? Kontaktujte nás.