Farmet se zúčastnil oslavy 10-tého výročí Donau Soja

6. 10. 2022
Poslední zářijové dny byly ve znamení výročí 10 let od vzniku asociace Dunajská Sója, jež propaguje pěstování GMO free sóji v regionu.
Farmet se zúčastnil oslavy 10-tého výročí Donau Soja

Farmet a.s. jako jeden z prvních partnerů tohoto sdružení nemohl na této významné společenské akci chybět. Díky naší vzájemné dlouhodobé spolupráci se nám již podařilo realizovat mnoho zajímavých projektů.

Farmet a.s. a Dunajská Sója sdílí stejné vize -  lokální zpracování olejnin, podpora místní produkce a snížení uhlíkové stopy díky horizontálnímu zemědělství. 

Jan Utratil, obchodní ředitel divize OFT se zúčastnil odborného programu, a to i z pozice řečníka. Ve svém prohlášení zdůraznil význam této spolupráce a připomenul i společné dlouholeté partnerství

Konference, která byla pořádána u příležitosti tohoto výročí, byla orientována zejména na sóju jako zdroj proteinu pro Evropu a její soběstačnost. Na konferenci několikráte zazněla nutnost snížení spotřeby živočišných proteinů v Evropě s cílem udržitelnosti zemědělské produkce a spotřebitelské poptávky.

Dunajská Sója se za dobu existence zapsala do povědomí farmářů, zpracovatelů i spotřebitelů jako renomovaná značka kvality. Jsme rádi, že jsme tohoto sdružení součástí.

https://www.donausoja.org

Máte nějaké dotazy? Kontaktujte nás.