Popis technologie

Účel procesu drcení je snížení velikosti částic před dalším zpracováním. V technologiích Farmet používáme vysoce účinné kladívkové drtiče, které vynikají vysokou životností a nízkými provozními náklady.

Snížení velikosti částic na optimální velikost je důležité zejména pro správný průběh extruze, je tím zaručen plynulý chod extrudéru. Význam redukce částic je také pro správnou přeměnu nutričních a antinutričních látek v průběhu kondicionování a extruze, kdy menší částice mnohem lépe přijímají teplo a vlhkost, jedině tak je zaručeno správné „uvaření“ jednotlivých komponent krmiva. Správným nadrcením vstupní suroviny lze zaručit optimální přeměnu všech komponent krmiva s ohledem na optimální provozní náklady na drcení.

Technické parametry

Výkonnost technologie drcení je vždy optimalizovaná dle požadavků na technologii tak, aby byla vždy zaručena maximální účinnost zařízení.

Příslušenství

Společnost Farmet nabízí volitelné příslušenství, které je schopné uspokojit potřeby nejnáročnějších zákazníků. Avšak nejvhodnějším řešením je dodávka kompletního řešení na klíč, jedině takto je zaručeno technicky i ekonomicky optimalizované řešení dle Vašich požadavků včetně automatizace celého procesu.

Příslušenství