Dvojice Fantom a Falcon

17. 9. 2020
Letos na jaře v podniku Agroland Štěpánkovice zakoupili dlátový kypřič Fantom 800 PRO a zároveň modulární secí stroj Falcon SW. Podnik hospodařící na 1 150 ha zemědělské půdy v okrese Opava si tak od jarní sezóny zajistil spolehlivou technologii pro zpracování půdy a setí.
Dvojice Fantom a Falcon

Hned na jaře již zaseli kukuřici po přípravě pozemku Fantomem 800 PRO taženým traktorem Challenger. V přípravě půdy pro kukuřici využili klasická dláta, ale v dalších operacích vyzkoušeli i výměnu za dláta s křidélky. Rychloupínací systém umožňuje jejich snadnou výměnu, navíc jsou jištěny pružinou s odjišťovací silou 310 kg. Fantom urovná povrch pozemku a dláty, která jsou umístěna v pěti řadách, nakypří pozemek.

Srpnové setí řepky Falconem SW proběhlo po předseťové přípravě předseťovým kombinátorem Kompaktomat značky Farmet. Ta byla provedena v jeden den a hned za Kompaktomatem jela souprava traktoru Fendt s Falcon SW. Falcon SW je modulární secí stroj s lehkým zásobníkovým vozem o objemu 4 000 litrů. Umožňuje volbu přední i zadní sekce. V tomto případě byly vpředu umístěny kypřiče kol traktoru, vzadu byla umístěna výsevná sekce úzkořádkových plodin.

Výhodou stroje je zadní tříbodový závěs, do kterého může být připojena libovolná sekce. Širokozáběrová secí sekce pro výsev úzkořádkových plodin, strip-tillová sekce či přesné setí sečkou Impact NS.

Medox s.r.o.

Denisovo náměstí 1
746 01 Opava
Czech republic

Máte nejaké otázky? Kontaktujte nás.