Triton předčil očekávání

23. 2. 2021
Jmenuji se Thomas. Hospodařím v Kaunasské oblasti v Litvě. Rád bych se s Vámi podělil o své zkušenosti s kombinovaným kypřičem Triton 450 PS. Tritonem jsme zpracovali velmi vlhký pozemek s velkým množstvím slámy a zvládl to skvěle.
Triton předčil očekávání

Nebýval jsem zastáncem kombinovaných kultivátorů. Domníval jsem se, že kombinovaný kultivátor nemůže udělat kvalitní práci na poli právě proto, že kombinuje disky a dláta. Takový stroj je pro mě kompromisem mezi bránami a kypřičem.

Když však přišla příležitost vyzkoušet si kypřič Triton 450 PS z Farmetu, byl jsem velmi mile překvapen a změnil jsem názor. Stroj pracuje výborně. Velmi dobře si poradí s urovnáním pozemku a nevytváří žádné nerovnosti, jako jsme byli zvyklí u jiných značek. Potěšilo mě, že jsme se mohli sami přímo přesvědčit, že to tak být nemusí. Velmi oceňuji velký průměr válce, který se nezacpává.

Dalším skvělým technickým řešením na stroji je vzdálenost mezi dláty. Vzdálenost je poměrně široká, proto jsem se obával, že je to chybné a stroj nebude umět dobře zapravit rostlinné zbytky a promíchat je. Dláta jsou ale jsou umístěna velmi důmyslně a dokonce i v nižší rychlosti kypřič zapraví slámu velmi dobře. Se strojem jsme pracovali ve velmi mokrých podmínkách, proto jsme jeli rychlostí 12 km/h a hloubku zpracování nastavili na 20 cm. Výsledek byl úžasný. Jsem přesvědčený, že v optimálních podmínkách stroj dosáhne ještě lepších výsledků. A kdybychom pole přejeli podruhé, vypadalo by to, jako by bylo zpracováno pluhem a předseťovým kombinátorem. Máme velmi jílovité půdy, v tomto případě bych doporučil zvolit traktor o vyšším výkonu. My měli stroj agregován s traktorem o výkonu 400 koní.

Můj názor na kombinovaný kypřič Triton je velmi pozitivní. Rozhodně doporučuji Triton svým známým. Každý, kdo měl možnost vidět práci stroje, potvrzuje, že stroj je vynikající a jeho práce dokonalá.

Máte nejaké otázky? Kontaktujte nás.