Farmet si podmanil Vysočinu

14. 8. 2018
Velké snažení našeho obchodního zástupce Vlastimila Železného z firmy Agrogal přináší svoje ovoce. Jeho flotila modrých předváděcích strojů mu napomáhá k úspěšnému prodeji značky Farmet na Vysočině.
Farmet si podmanil Vysočinu

Velké snažení našeho obchodního zástupce Vlastimila Železného z firmy Agrogal přináší svoje ovoce. Jeho flotila modrých předváděcích strojů mu napomáhá k úspěšnému prodeji značky Farmet na Vysočině, kde se mu daří rozšiřovat už tak velkou základnu „farmeťáckých“ podniků čili subjektů, pro které jsou naše stroje stěžejní pro práci na poli. Velmi dobrou reklamu, a hlavně práci, odvádí jeho předváděcí univerzální secí stroj Falcon o záběru 3 m.

Tento secí stroj s modulární platformou využívají i někteří zákazníci pro setí službou. Mezi věrné zákazníky patří soukromý zemědělec pan Leoš Nahodil z Markvartic v okrese Jihlava. V roce 2017 založil všechny porosty ozimé pšenice právě tímto secím strojem. Pan Nahodil velmi ocenil vysokou kvalitu setí, dodržení přesné hloubky uložení osiva i za vyšší pojezdové rychlosti a následně pak vyrovnané vzcházení. Neváhal ani minutu a letos založil všechny porosty řepky opět secím strojem Falcon 3. A znovu je velmi nadšený a spokojený. Přesná hloubka setí, přesně dodržený výsevek, přes noc klidné spaní, protože systém kontroly průchodu osiva nezaznamenal žádnou chybu, a na rtech široký úsměv, který mu vykouzlily preemergentní značkovače. Tyto značkovače zanechaly v místech kolejových řádků výraznější stopu, která mu usnadní práci při aplikaci postřiku.

Pan Nahodil už dobře ví, co vše náš secí stroj dokáže a hned se pochlubil s plány do budoucna. V příštím roce po sklizni právě zasetého porostu řepky provede hlubokou orbu a následně na jaře roku 2020, jak jinak než „farmeťáckým“ kompaktomatem, připraví pole pro jarní setí nepostradatelným Falconem 3. Proč nepostradatelným? Tento konkrétní secí stroj dokáže jedním přejezdem zaset panem Nahodilem požadovanou jarní směsku ječmene s kmínem. Secí stroj Falcon má násypku podélně rozdělenou na dvě poloviny, k dispozici dva dávkovače na rozdílné dávky ječmene a kmínu, a výsevní lišta umožňuje nastavit dvě variabilní hloubky setí. Není co dodat, secí stroj Falcon je prostě excelentní a v záběru 3 m ideální společník do podmínek Vysočiny.

Máte nějaké dotazy? Kontaktujte nás.