FMN 1

Míchací nádrže FMN 1 jsou určené ke skladování a  homogenizaci oleje před filtrací. Jsou určené pro lisovny středních kapacit, a to zejména v kombinaci s deskovými filtry. Konstrukce zařízení je navržena s důrazem na odolnost zařízení, snadný přistup pro údržbu a čištění nádrže. Díky jednoduché konstrukci mají nádrže nízké nároky na údržbu a servis.

Díky osazení nádrže čidly dovoluje toto zařízení plnou integraci do systému inteligentního řízení lisoven FIC.

Popis technologie

Míchací nádrž je určena pro skladování oleje z lisování před filtrací. V nádrži dochází k  rovnoměrnému rozptýlení prolisu v oleji mícháním.

Jedná se o stojatou nádobu s plochým dnem a víkem, opatřenou míchadlem, sestavou sání. Nádoba je určena pro beztlaký provoz.

V horní části míchací nádrže je umístěno servisní víko nádrže. U dna jsou vývody sání pro odčerpání oleje z nádoby. V horní části je umístěn pohon míchadla, vstupy od lisů, pojišťovacího ventilu a vratka od filtrace. Samotné míchadlo je umístěno u dna míchací nádrže.

Technické parametry

Míchací nádrž je vyráběná v objemu 1 m3. Je vybavena míchadlem, pohon míchadla je osazen elektromotorem o příkonu 1,5 kW.

Příslušenství

K nádrži je možné dodat širokou paletu příslušenství. Avšak nejvhodnějším řešením je dodávka kompletního řešení na klíč, jedině takto je zaručeno technicky i ekonomicky optimalizované řešení dle Vašich požadavků včetně automatizace celého procesu.

Příslušenství