Rekordní prodej secích strojů Falcon

9. 10. 2020
Až 2 secí stroje denně jsou v posledních měsících expedovány k zákazníkům Evropské unie, pobaltských zemí, Ukrajiny a Ruska. Prodej secích strojů zaznamenává v letošním roce další rekord. Zúročuje se nejen náročný vývoj minulých let, ale i kvalitní marketing a zákaznické služby, které posilují důvěru a spokojenost zákazníků.
Rekordní prodej secích strojů Falcon

Secí stroj Falcon měl svoji premiéru v roce 2013. Modulární koncept je od počátku založen na vysoké variabilnosti, kdy si zákazník může vybrat z široké nabídky volitelných předzpracujících sekcí, výsevných sekcí a doplňkové výbavy tak, jak potřebuje zajistit technologický proces zakládání svých plodin. Samonosná konstrukce umožňuje agregaci a jednoduchou výměnu různých předzpracujících sekcí umístěných pod objemným zásobníkem. Výsevné sekce lze také zaměňovat.

Od počátku představení na trhu bylo vyrobeno mnoho různých typů secích strojů Falcon, a to vždy „na míru“ pro konkrétního zákazníka.

Díky stavebnicovému systému a tím schopnosti vyrobit stroj dle přání zákazníka, často s ohledem na poslední poznatky výzkumu, si secí stroje Falcon nacházejí stále více zákazníků na mnoha trzích. Přitom segment secích strojů je velmi konkurenční a není jednoduché se na něm prosadit.

Falcon PRO

Aktuálně společnost Farmet nabízí modulární úzkořádkové secí stroje Falcon od záběru 3 m až po 9 m. Jsou nabízeny v  základních variantách PRO, SW, HW, Compact a Tandem. Verze PRO je vybavena off-set uspořádaným pneumatikovým válcem v celé šíři záběru. Je vybaven velkými radiálními pneumatikami s vysokou provozní odolností. Toto řešení je ideální pro velké podniky s velkým sezónním nasazením. Verze Compact má pneumatikový válec tvořený menšími pneumatikami 7,50/16. Tyto stroje jsou ideální pro menší zemědělce a nabízejí výbornou cenu a výkonnost. Varianta TANDEM je verze radličkového secího stroje konceptu Falcon. Pro větší podniky s preferencí vysokokapacitního setí je určena varianta SW (soft wagon) bez pneumatikového válce, ale s výsevnou sekcí až 9m. Falcon HW (heavy wagon) – robustní vůz určený k agregaci s různými kypřiči pro aplikací granulovaného hnojiva do půdy nebo secími sekcemi o záběru až 9 m. Celá rodina strojů Falcon prošla procesem Evropské homologace pro provoz po pozemních komunikacích.

Falcon SW

Všechny secí stroje jsou vybaveny elektronickými řídícími a kontrolními systémy renomované německé firmy Müller. Součástí systému je i optické snímání průletu osiva semenovody od renomované americké firmy Dickey John. Na přání jsou stroje vybavovány systémem section control pro individuální řízení sekcí. Inovativní systém společnosti Farmet umožňuje řízení až 64 sekcí, tzn. každé individuální spínání každé secí botky až do záběru 8 m (rozteč řádků 12,5 cm) nebo 9 m (rozteč řádků 15 cm).

Falcon HW

Výroba špičkových strojů, které jsou řízeny elektronickým systémem, je na vysoké organizační úrovni. Secí stroje Falcon se montují na 3 specializovaných pracovištích po celý rok. Speciálně zaučení pracovníci tvoří tým se specialisty na elektroniku, hydrauliku a mechaniku.

Falcon Compact

Výhody secích strojů Falcon oceňují na řadě trhů, v různých podmínkách a technologiích. Modulární řešení umožňuje pokrýt potřeby všech trhů a jejich klimatických a půdních podmínek.

Falcon PRO Tandem

Přečtěte si také některé z dříve opublikovaných reportáží spokojených zákazníků

Falcon PRO

Bulharská zemědělská společnost „Agroiv“, hospodařící ve skalnaté oblasti nedaleko hranic s Rumunskem, již třetí sezónu využívá secí stroj Falcon 6 PRO. »»»

Falcon Compact

V kopcovitém terénu podhůří Orlických hor spolehlivě pracuje Falcon 3 COMPACT při jarním setí ječmene, pšenice a hrachu. »»»

Falcon PRO Tandem

V Agro & Kombinátu Dolní Žandov zakoupili v loňském roce radličkový secí stroj Falcon PRO Tandem o záběru 6 m. »»»

 

Máte nějaké dotazy? Kontaktujte nás.