Terrix quattro 600 PS pro celoplošné hluboké kypření

23. 7. 2020
Na jarní sezónu 2020 byl dodán do podniku Agro & Kombinát Dolní Žandov zcela nový čtyřřadý kypřič Terrix quattro 600 PS. Tento kypřič zajišťuje celoplošné intenzivní zpracování půdy do hloubky až 35 cm.
Terrix quattro 600 PS pro celoplošné hluboké kypření

Dláta rozmístěná ve 4 řadách mají výslednou rozteč 20 cm a půdu dokonale celoplošně prokypří do nastavené hloubky. Typická hloubka zpracování půdy v Dolním Žandově je 20 – 25 cm. Stroj je agregován s traktorem Claas Xerion o výkonu 500 koní a ročně musí zpracovat více než 3000 ha. Stroj má velmi vysokou průchodnost pro rostlinné zbytky díky velké rozteči dlát v jedné řadě 84 cm a vysoké světlosti rámu 88 cm. Proto je vhodný pro veškeré zpracování půdy po všech plodinách.

Kypřící dláta mají nonstop pružinové jištění s vysokou odjišťovací silou 500 kg díky dvěma silným pružinám na každé radlici. Kypřič Terrix quattro výborně zamíchá a zapraví rostlinné zbytky a půdu velmi důkladně prokypří s velmi malým podílem hrud. O intenzivní zpětné utužení půdy se stará těžký zadní dvojitý válec typu U ring s průměrem 680 mm. Díky tomu je půda dokonale upěchována a ihned obnovena půdní kapilarita zajišťující vzlínání půdní vláhy k povrchu půdy.

Díky evropské homologaci pro provoz po komunikacích lze kypřič rychle a bezpečně převážet na velké vzdálenosti, které v Agro & Kombinátu Dolní Žandov dosahují až přes 40 km.

V Dolním Žandově využívají kypřič v lince se secím strojem Falcon 6 PRO Tandem, kdy ihned po kypření půdy provádějí setí. Takto koncipovaná linka je vysoce efektivní a zajišťuje výborné výnosy, kvalitu i ekonomické výsledky v oblasti rostlinné výroby.

Máte nějaké dotazy? Kontaktujte nás.