Falcon PRO Tandem - celoplošné ukládání osiva s přihnojením

29. 7. 2020
V Agro & Kombinátu Dolní Žandov zakoupili v loňském roce radličkový secí stroj Falcon PRO Tandem o záběru 6 m.
Falcon PRO Tandem - celoplošné ukládání osiva s přihnojením

Důvodů bylo hned několik. V podniku již více než 10 let využívali setí radličkovým secím strojem Farmet Excelent s celoplošným ukládáním osiva do půdy. Tento systém vyhovuje a zajišťuje podniku výborné výnosy a kvalitu jak u obilovin, tak u řepky ozimé, hrachu, bobu a dalších plodin.

Nově přibyl požadavek i na přihnojování granulovanými hnojivy přímo k osivu a Falcon PRO Tandem nabídl v tomto ohledu výborné řešení. Dalším požadavkem byla stabilní konstrukce stroje zajišťující nejen bezproblémové setí na výměře přes 3000 ha, ale také dlouhé přejezdy po komunikacích až do vzdálenosti přes 40 km. Falcon PRO Tandem splňuje i tyto nároky a disponuje evropskou homologací pro provoz po pozemních komunikacích. Velké nízkotlaké radiální pneumatiky pěchovacího a transportního válce jsou velmi odolné a zajišťují jak spolehlivý přesun po silnici vysokou rychlostí, tak i kvalitní práci v náročných půdních podmínkách, které podnik má.

Osivo do pásů s hnojivem pod patu Osivo s hnojivem celoplošně

Na jedné straně velmi těžké půdy, na druhé straně půdy velmi lehké a písčité. Velká část půd je silně kamenitá. Vysokou výkonnost Falconu PRO Tandem podtrhuje objemný zásobník pro osivo a hnojivo o objemu 6000 l. V agregaci s výkonným traktorem Massey Ferguson dosahuje souprava vysoké pracovní rychlosti a vysokého denního výkonu.

Falcon PRO Tandem může být vybaven podle požadavku zákazníka secími radlicemi pro celoplošné setí s aplikací hnojiva k osivu nebo radlicemi pro pásové setí s přihnojením pod patu.

Máte nejaké otázky? Kontaktujte nás.