Softer 1250 PRO na zasněžených polích

18. 12. 2020
Další nově dodaný Softer 1250 PRO začal pracovat koncem listopadu na již zasněžených polích ve východní části ukrajinského Charkova. Sníh však není žádnou překážkou a pokud půda není zmrzlá, Softer odvádí kvalitní práci.
Softer 1250 PRO na zasněžených polích

Stroje Softer 1250 PRO jsou navrženy pro maximální denní produktivitu při práci s traktory od 450 HP. Disky jsou umístěny symetricky, takže jsou i při maximální tahové síle velmi dobře kompenzovány boční síly. Stroje díky tomu spolehlivě celoplošně podřezávají půdu v širokém rozsahu pracovních hloubek. Speciální hákovité slupice výrazně zvyšují průchodnost rostlinných zbytků i při vyšších pracovních rychlostech a v extrémních podmínkách, například při vlhké půdě. Optimální pracovní rychlost se pohybuje od 12 do 15 km/h.

Díky vysoké pracovní rychlosti strojů Softer PRO jsou rostlinné zbytky výborně rozprostřeny a promíchány do zpracované vrstvy půdy. Specifické uspořádání pracovních disků zajišťuje výborný urovnávací efekt během jediného přejezdu. Díky tomu jsou zarovnány kultivační a sklizňové koleje a pole je připraveno na další obdělávání širokozáběrovou výkonnou technikou. Zadní dvojité válce Softerů PRO zajišťují závěrečné zpětné zhutnění prokypřené půdy a podrcení hrud. Tyto válce mají vysokou odolnost proti zalepování a zajišťují vysokou stabilitu strojů při práci na přesně nastavenou pracovní hloubku.

Stroje Softer PRO mohou být vybaveny předním předzpracujícím nářadím, a to buď předním smykem Flexiboard nebo řezacími válci Flexicut.


Přečtěte si také dříve publikované články

Nový Softer 1250 PRO

Po náročném dvouletém testování přicházejí na trh nové diskové podmítače Softer 1250 PRO. Širokozáběrové stroje s pracovním záběrem 12,5 metrů jsou určeny pro velké podniky...

Číst článek

 

Softer 1250 PRO v AGD Senice při zapravování zeleného hnojení

Na polích firmy AGD Senice a.s. je možno aktuálně spatřit i za poměrně vlhkého letošního podzimu soupravu pásového tahače Case Quadrac 620 s talířovým podmítačem Softer 1250 PRO...

Číst článek
Máte nejaké otázky? Kontaktujte nás.