Firemní den ve Sloupnici

26. 10. 2018
Ve čtvrtek 18.10. jsme se společně sešli na posledním Firemním dnu Farmet v tomto roce. Hostitelem bylo tentokrát Zemědělské družstvo se sídlem ve Sloupnici, které je od srpna novým autorizovaným partnerem firmy Farmet při prodeji zemědělské techniky.
Firemní den ve Sloupnici

Ve čtvrtek 18.10. jsme se společně sešli na posledním Firemním dnu Farmet v tomto roce. Hostitelem bylo tentokrát Zemědělské družstvo se sídlem ve Sloupnici, které je od srpna novým autorizovaným partnerem firmy Farmet při prodeji zemědělské techniky.

Ačkoliv se jednalo již o pozdnější datum předvádění, tak počasí k nám bylo velmi přívětivé a teploty atakovaly letní hodnoty. Přispělo to k tomu, že celý polní den navštívilo kolem 200 zákazníků a svou osobní přítomností ho přišli podpořit i hejtman Pardubického kraje JUDr. Martin Netolický, Ph.D. a nově zvolený senátor p. Michal Kortyš.

První část dne byla zahájena na středisku mechanizace, kde byly návštěvníci seznámeni s historií a portfoliem firmy Farmet a s okruhem činnosti prodejce – ZD Sloupnice, jak ve vlastní zemědělské výrobě, tak v činnosti ven pro zákazníky.

Po krátkém přesunu na blízké pole následovaly ukázky celkem devíti souprav strojů Farmet, které se jednotlivě představily s výstižným slovním komentářem, o který se podělili vedoucí prodeje ZT Ing. Vladimír Pavliš ze ZD Sloupnice a za společnost Farmet, Mgr.  Daneš Marinica – vedoucí prodeje ZT v ČR a Ing. Václav Mytyska – technologická podpora. K dispozici byl pozemek se strništěm po sklizni silážní kukuřice. To byl i jeden z rozdílů oproti ostatním letošním polním dnům Farmet, které většinou probíhali na pozemcích po sklizni obiloviny. Hlavní pozornost tedy byla soustředěna na stroje pro hlubší zpracování půdy, ze kterých se divákům předvedly „dlátový pluh“ Digger, diskový podmítač s větším průměrem disků Diskomat, radličkový kypřič Triolent a novinky v letošním sortimentu radličkový hloubkový kypřič Terrix a kombinovaný kypřič Triton. Nutno konstatovat, že všechny tyto stroje odvedly perfektní práci, spojenou s kvalitním a celoplošným zpracováním půdy. V rámci programu se předvedly i další stroje ze sortimentu – secí stroje Falcon SW a Falcon Pro, diskový podmítač Softer a všemu dominoval svou velikostí stroj na předseťovou přípravu Kompaktomat o záběru 15,7 m, který v agregaci s traktorem CASE Quadtrac 620 působil opravdu impozantně. Veškeré další agregace traktorů byly samozřejmě v červené barvě traktorů CASE, které ZD Sloupnice rovněž prodává. Závěrečná demonstrační jízda všech souprav proti divákům působila opravdu perfektním dojmem.

Dobrý dojem z celé akce, pořádané společnými silami společnostmi Farmet a ZD Sloupnice, umocnilo i kvalitní občerstvení, servírované dceřinou společností ZD firmou Řeznictví Sloupnice s.r.o. To, že se vše povedlo, potvrzují i následné reakce zákazníků a zúčastněných obchodních partnerů, kteří akci hodnotí jako naprosto perfektně zvládnutou, jak po stránce organizační, tak i z hlediska kvality předvedené techniky.

 

Máte nějaké dotazy? Kontaktujte nás.