Napsali o nás - časopis OFI

19. 11. 2018
V listopadovém vydání časopisu OFI (Oils and Fats Magazine; www.ofimagazine.com) byl publikován náš článek týkající se zpracování sóji bez použití chemických rozpouštědel (bez hexanu).
Napsali o nás - časopis OFI

V listopadovém vydání časopisu OFI (Oils and Fats Magazine; www.ofimagazine.com) byl publikován náš článek týkající se zpracování sóji bez použití chemických rozpouštědel (bez hexanu).

Technologie lisování s extruzí nabízí řadu výhod oproti extrakci, jko jsou nižší provozní náklady a absence nebezpečného hexanu, který je toxický a výbušný, proto nakládání s ním vyžaduje speciální režim zacházení. I přes veškeré snahy výrobců extrakčních technologií nelze zaručit, že olej nebo extrahovaný šrot nebude obsahovat zbytky toxického hexanu, který se tak dostává do potravinového řetězce.

Technologie Farmet ukazuje, že lze zpracovávat sóju i jiné olejniny bez použití hexanu a s mnoha benefity jako je vyšší kvalita výlisků, oleje a nižší energetická náročnost procesu. Technologie lisování sóji s extruzí má velký potenciál stát se významným zdrojem rostlinného oleje a výlisků jako surovin pro použití v potravinářství a krmivářství.

 

Elektronická verze časopisu zde:

https://issuu.com/quartzbusinessmedia/docs/ofi_novdec_2018_web

 

Originální i přeložený článek najdete níže v příloze.

 

HEXANE FREE TECHNOLOGIES FARMET:

 

Máte nějaké dotazy? Kontaktujte nás.