Realizace závodu lisování s extruzí – Tomsk

6. 2. 2019
V lednu letošního roku otevřel náš významný zákazník z Tomsku, Rusko svou první linku na zpracování řepky.
Realizace závodu lisování s extruzí – Tomsk

V lednu letošního roku otevřel náš významný zákazník z Tomsku, Rusko svou první linku na zpracování řepky.

 

Jde o reakci na vysokou poptávku po řepkovém oleji ve východní Evropě, Číně a řadě zemí jihovýchodní Asie. Ředitel závodu počítá s tím, že tento olej lisovaný za studena půjde na jaře nejen do místních obchodů, ale velké množství oleje bude také pravidelně exportováno.

Pan ředitel rovněž vyzdvihuje pozitivní vliv řepkových výlisků na dojivost krav a uvádí, že i drůbež budou krmit těmito produkty, aby nahradili doposud užívané sójové šroty.

Vzhledem k tomu, že je po řepkových produktech poptávka, v Tomské oblasti plánují do roku 2030 rozšířit výsevní plochu na 40 tis. ha, čímž se podíl řepky ve výsevních plochách zvýší z původních 6,9 % na 14,2 %.

Již při realizaci stávajícího projektu v roce 2018 založila společnost další dceřinou firmu, do které zakoupila technologii dvoustupňového lisování s extruzí na zpracování řepky v obejmu cca 42 tis. tun řepky ročně.

Zpracování řepky a využití řepkových výlisků v krmivářství je neustále populární napříč celým světem. O významu řepkových výlisků v krmivářství jsme Vás již před časem informovali v samostatném článku a naší odborné prezentaci.

https://www.farmet.cz/cs/aktuality/2015-09-allaboutfeed-zpracovani-vedlejsich-produktu-z-repky-v-technologii-farmet

 

Odkaz na video: http://tv2.today/News/Pervaya-ochered-zavoda-po-pererabotke-rapsa-otkrylas-v-tomskoy-oblasti

Odkaz na tiskovou zprávu: https://www.riatomsk.ru/article/20190125/rapsovoe-maslo-tomskogo-proizvodstva/

 

Máte nějaké dotazy? Kontaktujte nás.