Šnekový lis olejnin - FS 350

Lis olejnatých semen FS 350 je náš poslední přírůstek do rodiny lisů. Při jeho vývoji byly použity nejnovější poznatky výzkumu a vývoje v oblasti zpracování semen a výrobních technologií. Lis je tak technologicky mnohem blíže svým větším bratříčkům FS 1010 a FS 4022. Osazená vícestupňová geometrie a podél uložené lamely umožňují větší efektivitu lisování jak pro velice tvrdá a málo olejnatá semena (vinné semínko, ostropestřec mariánský), tak pro vysoce olejnatá semena (loupaná slunečnice, kopra a další). Lisy je možné sestavovat do linek na výrobu oleje dle požadované kapacity. Lis umožňuje zpracování olejnatých semen lisováním za studena, za tepla a lisováním s extruzí.

FS 350 е преса за маслодайни семена. С промяната на формата на вала на шнека се получава компресиране на семената в пресата, което води до постепенно отделяне на маслото от семената. Накрая маслото изтича през отворите на изхода. Промяната на формата на шнековия вал или на изходните процепи може да доведе до оптимизиране на процеса за отделните видове маслодайни семена и вида на използваната технологична процедура.

Společnost Farmet nabízí volitelné příslušenství, které je schopné uspokojit potřeby nejnáročnějších zákazníků. K lisu je možné dodat širokou paletu násypek, dopravníků, nádrží, zařízení pro předúpravu semen a pro čerpání, filtraci a rafinaci oleje. Avšak nejvhodnějším řešením je dodávka kompletního řešení na klíč, jedině takto je zaručeno technicky i ekonomicky optimalizované řešení dle Vašich požadavků včetně automatizace celého procesu.

Šnekový lis olejnin FS 350 je lis střední kapacity dosahující výkonnosti od 8,4 t/den do 24 t/den pro běžné olejniny (např.řepka). Standardně je nabízen pro elektrické sítě dle specifikace EU, je však možné přizpůsobit elektroinstalaci dle požadavků lokálních trhů (USA, Kanada…). Elektroinstalace může být vybavena frekvenčním měničem otáček hlavního pohonu, což umožňuje větší optimalizaci procesu lisování. Lisy jsou osazeny motory o výkonu 22 kW v závislosti na technologii.

Příslušenství