Šnekové lisy olejnin - UNO, DUO

Šnekové lisy olejnin Farmet UNO a Farmet DUO jsou určeny k lisování olejnatých semen za studena bez předchozí úpravy zpracovaného semene. Tyto lisy jsou navrženy s ohledem na vysokou výtěžnost oleje při zachování dietetických kvalit oleje. Lisy jsou určeny pro lisování běžných i měně běžných olejnatých semen, a to při obsahu oleje v semeni nad 10 %.

Popis technologie

Lisy UNO a DUO jsou šnekové lisy na olejnatá semena. Vlivem změny tvaru šnekovnice dochází ke stlačování semen uvnitř lisu, a tím dochází k postupnému oddělování oleje od semen. Olej pak protéká skrz odtokové mezery lisu.

Pohon je možné vybavit integrovaným frekvenčním měničem s volbou otáček. Pomocí změny otáček je možné optimalizovat lisovací proces na jednotlivé druhy plodin.

Příslušenství

Společnost Farmet nabízí volitelné příslušenství, které je schopné uspokojit potřeby nejnáročnějších zákazníků. K lisu je možné dodat širokou paletu násypek, dopravníků, nádrží, zařízení pro předúpravu semen a pro čerpání, filtraci a rafinaci oleje. Avšak nejvhodnějším řešením je dodávka kompletního řešení na klíč, jedině takto je zaručeno technicky i ekonomicky optimalizované řešení dle Vašich požadavků včetně automatizace celého procesu.

Technické parametry

Šnekové lisy olejnin UNO/DUO jsou lisy malých kapacity dosahujících výkonnosti 8-24 kg/hod. Standardně jsou nabízeny pro elektrické sítě dle specifikace EU, je však možné přizpůsobit elektroinstalaci dle požadavků lokálních trhů (USA, Kanada…). Elektroinstalace může být vybavena frekvenčním měničem otáček hlavního pohonu, což umožňuje větší optimalizaci procesu lisování. Lisy jsou osazeny motory o výkonu 1,1-3 kW v závislosti na technologii.

Soubory ke stažení

velikost 5 724 KB

Příslušenství