Terrix DUAL, výborné zapravení zbytků po zrnové kukuřici

11. 11. 2020
Dlátový čtyřřadý kypřič Terrix DUAL v Agrodružstvu KLAS Křičeň potvrzuje svoje schopnosti i po zrnové kukuřici. Jeho hlavní předností je schopnost zapravení velkého množství rostlinných zbytků do celého profilu půdy s nízkým požadavkem na tahovou sílu.
Terrix DUAL, výborné zapravení zbytků po zrnové kukuřici

Terrix DUAL má unikátní koncepci postupného prohlubování zpracovávané půdy. Vždy dva pracovní orgány za sebou postupně zpracovávají půdu na požadovanou hloubku až 35 cm dle zvoleného typu dlát. Na první řadu dlát lze i přidat křídla pro celoplošné podříznutí půdy.

Tandemové uspořádání pracovních orgánů

Tandemové uspořádání pracovních orgánů umožňuje intenzivní a vysokou kvalitu vertikálního kypření ale také intenzivní dvoustupňové zapravení rostlinných zbytků. Tento efekt je docílen celoplošně přestože rozteč mezi pracovními orgány je 42 cm. S tímto souvisí i výborná průchodnost ve vlhkých podmínkách. V extrémním mokru i cíleně při přípravě k jařinám jezdí bez zadních válců z důvodu zachování hrubší struktury pro zadržení zimní vláhy. Rychloupínací systém válců umožňuje rychle reagovat na aktuální podmínky.

Zapravení strniště po zrnové kukuřici

Další obrovskou výhodou je velmi kvalitní rovnání zpracované půdy. Za každou řadou tandemových pracovních orgánů je umístěna řada rovnacích disků a v kombinaci s utužovacím zadním válcem je velmi dobré výsledné urovnání půdy.

Právě na těžkých půdách s velkým objemem rostlinných zbytků (po sklizni i na stojato) vynikají přednosti stroje dlátového kypřiče Terrix DUAL. To vše při nízkém požadavku na tahovou sílu. Například Terrix DUAL 600 PS o pracovním záběru 6 m vystačí s traktorem o výkonu do 500 HP.

Zapravení svazenky
Máte nejaké otázky? Kontaktujte nás.