Modulární secí stroje Falcon PRO nyní se section control a novými dávkovači

21. 4. 2020
Nový modulární secí stroj Falcon 6 PRO Fert+ ve vrcholové výbavě pracuje už od podzimní sezóny v podniku AGROSEM semenářské družstvo Stěžery. Po 6 letech dobrých zkušeností s prvním diskovým secím strojem Farmet Falcon 6 PRO se v podniku rozhodli zakoupit další. Falcon PRO Fert+ (2020) je tedy již druhým secím strojem Falcon v AGROSEM Stěžery. Na stroji oceňují zejména výkonnost, vysoce odolný pneumatikový pěchovací válec, vysokou variabilitu (modularitu) stroje a výbornou kvalitu porostů. Výraznou předností je i možnost setí máku, na který se podnik specializuje.
Modulární secí stroje Falcon PRO nyní se section control a novými dávkovači

Falcon 6 PRO je v letošním roce vylepšen v mnoha ohledech. Nejzásadnější novinkou je systém pro automatické spínání sekcí  (section control). Ve spojení s automatizovaným řízením pomocí GPS navigace od německé firmy Müller Elektronik lze ovládat až 64 sekcí. Lze tedy uzavírat i každou jednotlivou secí botku úzkořádkového secího stroje s pracovním záběrem až 9 metrů. A to rychle a efektivně pro optimální napojení jednotlivých pracovních jízd na členitých pozemcích a dlouhých klínech. Stroj je také vybaven novými dávkovači s výměnnými válečky. Válečková dávkovací ústrojí jsou kovová, nerezová a vykazují vyšší přesnost setí drobných semen jako je například mák.  

Další významnou výhodou je posuvná výsevná sekce umožňující variabilní využití jedné sekce pro výsev všech běžných plodin v kombinaci s diskovou předzpracující sekcí nebo STRIP dlátovou předzpracující sekcí. Libovolně lze zvolit výsevnou rozteč 12,5/25 cm, případně 15/30 cm. Zejména pro setí řepky je optimální výsev na rozteč 25 cm v kombinaci se STRIP sekcí stejné rozteče. Výsev pak probíhá v jedné linii do zpracované půdy v pásech do hloubky až 20 cm s uložením hnojiva do zásobní hloubky. Předzpracující sekce (disková, STRIP či jarní dlátková) jsou agregovány ke stroji rychlovýměnným systémem.

AGROSEM semenářské družstvo Stěžery využívá většinu obhospodařovávané půdy k množení osiva, u kterého je velmi důležité zajistit optimální počet jedinců na plochu na celé ploše pozemku. Z tohoto důvodu zvolili nadstandardně vybavený Falcon PRO Fert+ v modelové řadě 2020 včetně automatického section control. Section control také zajistí významnou finanční úsporu optimální spotřebou certifikovaného osiva.


Máte nějaké dotazy? Kontaktujte nás.