Jarní kultivátorové radličky pro Fantom 1250 PRO

6. 4. 2020
Fantom 1250 PRO v konfiguraci pro časnou jarní předseťovou přípravu využívají např. v podniku AG Maiwald ve východních Čechách.
Jarní kultivátorové radličky pro Fantom 1250 PRO

Stroj Fantom 1250 PRO v Agregaci s CASE QUADTRAC používají v AG Maiwald již třetím rokem. Fantom PRO je univerzální radličkový kypřič pro výkonné mělké zpracování půdy až do hloubky 15 cm, strnišťovou podmítku nebo pozdní podzimní zpracování půdy bez válců. Jeho hlavní využití je hlavně od žní až do pozdního podzimu, kdy lze zpracovat půdu na zimu bez válců do hrubší struktury pro absorpci zimní vláhy. Za tímto účelem je standardně vybaven masivními slupicemi s dláty nebo šípovými radličkami. Pro jarní předseťovou přípravu těžších půd lze instalovat namísto masivních slupic na každou kypřící jednotku dvě pružné kultivátorové slupice s úzkými dlátky pro jemné mělké zpracování půdy bez rizika tvorby velkých hrud. V kombinaci se zadní prutovou urovnávací sekcí s drobícím lištovým válcem lze jediným přejezdem zajistit kvalitní a časnou předseťovou přípravu. Po jarní sezóně v AG Maiwald stroj Fantom 1250 PRO opět snadno přestaví do standardní konfigurace s masivními slupicemi pro letní podmítání po sklizni a podzimní zpracování půdy před setím. V AG Maiwald vysoce oceňují velkou variabilitu stroje, který umožňuje využití kultivátoru Fantom PRO po většinu roku.


Aktuálně jsou v nabídce značky Farmet pracovní záběry strojů Fantom 6,5 m / 8 m / 8,5 m / 10,5 m / 12,5 m pro traktory o výkonu 270–620 HP.

Máte nejaké otázky? Kontaktujte nás.