Strip-till technologie na Ukrajině přináší výsledky

4. 8. 2020
Na jaře letošního roku byl na Ukrajinu dodán první zásobníkový vůz Falcon HW v agregaci se strojem Strip-till. Úspěšné uvedení do provozu umožnilo založit kvalitní porosty s předpokladem výborného výnosu.
Strip-till technologie na Ukrajině přináší výsledky

Stroj Farmet Strip-till byl vyvinut již před 4 lety a dlouhodobě ověřován ve spolupráci s vědci z České zemědělské univerzity a Výzkumného ústavu rostlinné výroby. Stroj nabízí unikátní technologii pásového zpracování půdy díky patentově chráněnému řešení kypřících jednotek a dvojitých hrotových válců. Půda je díky této koncepci výborně zpracována bez tvorby hrud a jsou vytvořeny ideální podmínky pro následné uložení osiva. Systém pro aplikaci hnojiva zajišťuje aplikaci hnojiv do dvou horizontů. Ideálně pro maximální využití kořeny rostlin. Takto provedené pásové zpracování půdy s aplikací hnojiva je příslibem výborných výnosů i v suchých letech. Hnojivo je lépe využito a dávku hnojiv lze snížit.

Falcon HW je velkoobjemový zásobníkový vůz pro velké podniky, které se specializují na zapravování hnojiv do půdy. Tato pokroková technologie je klíčem k ekonomické efektivitě v rostlinné výrobě a snížení zátěže pro životní prostředí. Zásobníkový vůz Falcon HW lze agregovat s celou řadou nesených i polonesených kypřičů s rozvodem pro aplikaci hnojiva.

Je vybaven ocelovým zásobníkem objemu 6000 l s korozivzdornou úpravou. Zásobník je rozdělen na  dvě komory s nezávisle řízenými hydraulicky poháněnými šnekovými dávkovači. Výkonný pneumatický systém dopravy hnojiva využívá přetlakový systém s přetlakem až 5 kPa. To umožňuje velmi široký rozsah dávkování a pracovních rychlostí. Široká obslužná lávka a velká plnící hrdla zásobníku zajišťují rychlé a bezpečné plnění zvyšující efektivitu práce a komfort obsluhy. Celé technické řešení Falconu HW je zaměřeno na maximální komfort a výkonnost. Zahrnuje také plně elektronické řízení dávkování s kontrolou všech klíčových funkcí během práce od Německé firmy Müller Elektronik. Tento systém je plně ISOBUS kompatibilní a lze snadno propojit na monitor traktoru. K dispozici je také systém pro variabilní dávkování podle aplikačních map automaticky řízený podle GPS navigace.

Porost slunečnice 1. 7. 2020

Porost kukuřice 1. 7. 2020

Porost slunečnice 24. 7. 2020

Máte nejaké otázky? Kontaktujte nás.