Farmet novým členem asociace Donau Soja

18. 4. 2016
Společnost Farmet a.s. se stala členem asociace Donau Soja (Dunajská Sója), která sdružuje pěstitele, zpracovatele a výrobce sóji a sójových produktů.Tato asociace vznikla za účelem podpory pěstování sóji v dunajském regionu, kam patří státy jako Rakousko, Německo, Maďarsko, Slovensko, Rumunsko, Srbsko, Bulharsko. Své akvizice zde mají i regiony mimo Dunaj jako Česká republika, Polsko, Itálie, Moldávie či Ukrajina.
Farmet novým členem asociace Donau Soja

Společnost Farmet a.s. se stala členem asociace Donau Soja (Dunajská Sója), která sdružuje pěstitele, zpracovatele a výrobce sóji a sójových produktů.Tato asociace vznikla za účelem podpory pěstování sóji v dunajském regionu, kam patří státy jako Rakousko, Německo, Maďarsko, Slovensko, Rumunsko, Srbsko, Bulharsko. Své akvizice zde mají i regiony mimo Dunaj jako Česká republika, Polsko, Itálie, Moldávie či Ukrajina. V mnoha těchto regionech má tato organizace své kanceláře a aktivně zde působí na polních dnech, seminářích či workshopech. Sama asociace pořádá mezinárodní setkání pro své členy a své partnery. Hlavním cílem této asociace je podpora pěstování geneticky neupravené sóji v Evropě a snížení tak obrovské závislosti na dovozu geneticky upravené sóji z Ameriky, či již přímo sójových extrahovaných šrotů. Jedná se o podporu lokálního pěstování, zvýšení soběstačnosti jednotlivých států. Asociace razí teorii, kdy tvrdí, že na místech, kde se pěstuje kukuřice, není problém pěstovat i sóju.

Hlavním benefitem pro nás je akvizice naší společnosti mezi partnery organizace, která podporuje lokální pěstování sóji. Farmet a.s. je zde zastoupena jako jediná společnost nabízející technologie na zpracování sóji přímo pro pěstitele v jejich lokalitách. Nebudou tak nuceni prodávat pouze surovinu, ale i přidanou hodnotu ve formě extrudovaných výlisků a oleje.

V současné chvíli již aktivně jednáme s několika potencionálními klienty, kteří jsou motivováni právě programem Dunajské Sóji. Věříme, že nám toto partnerství může přinést mnoho zajímavých klientů z regionu střední Evropy.

 

Máte nějaké dotazy? Kontaktujte nás.