Dva elektronické systémy pro secí stroje

21. 9. 2015
Aktuálně mohou být secí stroje Farmet vybaveny dvěma elektronickými systémy pro plně elektronické řízení a kontrolu klíčových funkcí během práce.
Dva elektronické systémy pro secí stroje

Aktuálně mohou být secí stroje Farmet vybaveny dvěma elektronickými systémy pro plně elektronické řízení a kontrolu klíčových funkcí během práce.

Jedním z elektronických systémů, které společnost Farmet standardně dodává k secím strojům, je systém značky Müller Elektronik pracující v protokolu ISO-bus. Systém umožňuje plně elektronické řízení stroje a kontrolu všech klíčových funkcí během setí. Elektronický systém umožňuje plně elektrický pohon dávkovačů osiva a hnojiva. Nastavení výsevné dávky je díky tomu velmi snadné a výsevek lze v širokém rozsahu měnit také během práce snadno přímo z kabiny traktoru. Kromě standardní kontroly základních funkcí secího stroje při práci umožňuje elektronický systém také okamžitou kontrolu průletu osiva jednotlivými semenovody. Tím je zajištěn vysoký standard kontroly setí a obsluha má neustálý přehled o spolehlivé funkci jednotlivých secích botek. Při setí je také obsluha stroje včas informována o snižujícím se množství osiva nebo hnojiva v zásobníku a má možnost si efektivně naplánovat další plnění. Elektronický systém umožňuje také poloautomatické ovládání hydrauliky stroje, čímž se dále zvyšuje celková produktivita při setí. Použitím vyspělého elektronického systému je zajištěna vysoká denní výkonnost soupravy a provozní jednoduchost pro obsluhu stroje. 

 Müller Elektronik

Na přání lze k secím strojům aktuálně dodat novou generaci elektronického systému Profi A100. Tento systém nabízí zcela novou úroveň ergonomie, přehlednosti a snadnosti ovládání. V traktoru je umístěn tablet s dotykovým displejem, přičemž komunikace mezi tabletem a řídícím počítačem umístěným na secím stroji probíhá bezdrátovou technologií Bluetooth. Není proto nutné řešit umístění propojovací kabeláže mezi traktorem a secím strojem. Systém s přenosným tabletem nabízí rychlejší a pohodlnější kalibraci dávkovačů osiva a hnojiva, což zvyšuje produktivitu práce a výkonnost soupravy při setí různých druhů plodin. Samozřejmostí je elektrický pohon dávkovačů umožňující rychlou změnu výsevku v širokém pásmu přímo z kabiny traktoru. Kromě řízení a sledování základních funkcí secího stroje umožňuje systém Profi A100 také snímání průletu osiva jednotlivými semenovody, takže obsluha má plnou kontrolu nad spolehlivou funkcí jednotlivých secích botek. Stejně tak systém umožňuje poloautomatické ovládání hydrauliky secího stroje a tím výrazně usnadňuje jeho ovládání během setí. Tablet s dotykovým displejem může být vybaven GSM kartou pro připojení k mobilnímu internetu. Toho lze využít pro přenos dat ze systému, nebo jako internetový prohlížeč umožňující například rychlé objednání náhradních dílů na e-shopu společnosti Farmet přímo z pole.               

Profi A100 



Máte nějaké dotazy? Kontaktujte nás.