Předseťová příprava při vlhkých podzimních podmínkách

15. 10. 2019
Zejména do vlhkých podmínek můžeme v tomto období doporučit Verso.  Pět řad pružných úzkých dlát ze slinutých karbidů připraví seťové lůžko, zapraví rostlinné zbytky a zničí plevele.  Je odolný proti nabalování a zahlcení s vysokou průchodností a odolností proti ucpávání i při větším množství rostlinných zbytků například po kypření.
Předseťová příprava při vlhkých podzimních podmínkách

Letošní podzim přinesl dostatek srážek a půda je vlhká. Podzimní zpracování a předseťová příprava se tak může jevit jako obtížný úkol.

Kultivátor Verso je vhodným řešením do mokrých a těžkých půd při podzimním i jarním zpracováním, ale plně nenahrazuje Kompaktomat. Naopak předseťový kombinátor Kompaktomat je nepřekonatelný ve středních a sušších půdách. Jeho obrovskou výhodou jsou přední a zadní válce, které půdu zpětně utuží na úroveň seťového lůžka a obnoví kapilaritu půdy. Provádí najednou až 7 pracovních operací jediným přejezdem a je schopen zajistit kompletní předseťovou přípravu především po orbě.

Zejména do vlkých podmínek můžeme v tomto období doporučit Verso.  Pět řad pružných úzkých dlát ze slinutých karbidů připraví seťové lůžko, zapraví rostlinné zbytky a zničí plevele.  Je odolný proti nabalování a zahlcení s vysokou průchodností a odolností proti ucpávání i při větším množství rostlinných zbytků například po kypření.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kultivátor při práci jede po integrovaných pojezdových kolech, a tím si může obsluha plynule regulovat pracovní hloubku podle aktuálních půdních podmínek a předejít případnému ucpání stroje, například jeho přizdvižením. Pracovní hloubka stroje je 0-10 cm a je hydraulicky nastavitelná stejně jako poloha smyků.  
Před první řadou dlátek je hydraulicky ovládavý „těžký“ flexi-board smyk pro rozhrnutí velkých hrud a primární urovnání povrchu. Pružný a dělený flexi-board je dostatečně masivní pro zpracování půdy i po orbě a vykazuje vysokou průchodnost půdy s urovnávajícím účinkem. Společné nastavení hydraulických předních a zadních flexi-board smyků je centrální. Zadní lehké flexi-board smyky lze dále nezávisle výškově nastavit. S výškovým nastavením se mění i náběhový úhel smyků tak, aby při větší hloubce měly smyky větší (agresivnější) náběhový úhel.

 

 

 



 

Máte nějaké dotazy? Kontaktujte nás.