Jaké disky vybrat pro Softer?

26. 8. 2020
Není to jednoduchá otázka. Disky jsou pro diskové podmítače základním pracovním orgánem a jejich podoba má zásadní vliv na kvalitu práce stroje. Farmet rozšířil nabídku disků pro oblíbený diskový podmítač Softer.
Jaké disky vybrat pro Softer?

Všechny disky jsou celoobvodově ostřené obráběním včetně výřezů. Důkladné ostří významně přispívá k vnikání stroje do půdy zejména v extrémních podmínkách těžkých a tvrdých suchých půd. Jen správně zahloubený diskový podmítač může zajistit kvalitní podmítku s celoplošným podříznutím strniště.

Základním rozhodnutím při koupi stroje je velikost (průměru disků). Softer umožňuje volbu průměru disků 510 mm nebo 560 mm. Výhodou menších disků je větší průchodnost, lepší vnikání do půdy a vyšší rotace disků, a tím lepší řezání a rovnání. Naopak větší disky mají delší životnost. 60 % zákazníků volí disky o průměru 510 mm.

Druhým kritériem je tvar ostří. Nejběžnějšími a nejvyužívanějšími disky jsou ozubené, oba o průměru 510 mm i 560 mm.

Farmet a. s. na přání zákazníků rozšířil nabídku disků pro diskový podmítač Softer o nové tvary disků o průměru 510 mm určené pro mělkou podmítku s celoplošným podříznutím.

Ozubený disk
510 mm / 560 mm

Univerzální, určený do všech běžných podmínek.

Jemně ozubený disk
510 mm

Určený pro mělkou podmítku s celoplošným podříznutím.

Hladký disk
510 mm

Určený pro mělkou podmítku s celoplošným podříznutím.

 

Softer je lehký diskový podmítač určený zejména pro rychlou a efektivní podmítku. Každý podmítač Softer lze osadit libovolným typem disků z nabídky. Tedy i později změnit velikost či tvar disků.

Máte nějaké dotazy? Kontaktujte nás.