Proč používat originální náhradní díly Farmet a.s.

7. 12. 2021
V rámci péče o zákazníky jsou zajišťovány komplexní služby spojené s montáží a uvedením technologie do provozu, ale také poprodejní péče, mezi kterou se řadí dodávka náhradních dílů.
Proč používat originální náhradní díly Farmet a.s.

Je zcela běžné, že u jednotlivých pracovních částí strojů dochází k očekávanému opotřebení. Pro zajištění bezproblémového chodu technologie je nezbytné, aby byly náhradní díly dodávány včas a v potřebné kvalitě. Na každý dodávaný stroj máme vyspecifikované náhradní díly pro definované časové období provozu.

Často se setkáváme s názorem, že námi vyráběné náhradní díly jsou o něco dražší, než ty, které se dají zakoupit jinde. Zde je však zapotřebí zdůraznit, že pouze originální díly Farmet budou sloužit stejně dobře, jako díly použité pro výrobu kompletních strojů. Náhradní díly jsou navrženy a vyrobeny se stejnými nároky na kvalitu a maximální výdrž.

„Nejsme tak bohatí, abychom mohli kupovat levné věci“. Toto klasické motto by měl mít na paměti každý, kdo uvažuje o koupi neoriginálních a často mnohem levnějších náhradních dílů. 

Na základě našich dlouholetých zkušeností se často setkáváme se situací, kdy mnozí zákazníci vyzkoušeli provoz s neoriginálními náhradními díly, a přesto se nakonec vrátili k nákupu originálních náhradních dílů.

Proč?
Je třeba si spočítat všechny vedlejší náklady spojené s výměnou náhradních dílů. Na výměnu náhradních dílů je nutný nějaký čas (odstávka zařízení), kdy technologie nepracuje a nevytváří zisk. Čím větší technologie, tím delší odstávka a nižší zisky. Pokud se náhradní díly mění několikrát do roka nebo jen jednou za dva roky, může být rozdíl několika dnů, kdy nemůže zařízení pracovat a musí být zaplaceni pracovníci údržby provádějící výměnu dílů.

Při použití neoriginálních náhradních dílů hrozí velké riziko havárie, a tím značné poškození celého stroje, kdy úspora za „levnější“ díly je vykoupena značným poškozením zařízení.

Společnou filozofií firmy Farmet je vyvíjet, vyrábět a včas dodávat kvalitní náhradní díly za odpovídající cenu.

Máte nějaké dotazy? Kontaktujte nás.