V Kyjevě se konalo páté mezinárodní setkání Grain Storage Forum ELEVATOR 2023

8. 6. 2023
Tato akce je největším zemědělským fórem na Ukrajině, na kterém se sešlo více než 700 návštěvníků, přes 40 vystavovatelů a 30 předních řečníků.
V Kyjevě se konalo páté mezinárodní setkání Grain Storage Forum ELEVATOR 2023

2 tematické panely, 4 diskusní sekce, 2 workshopy, více než desítka prezentací, 30 řečníků, četné dotazy a samozřejmě úzká komunikace na okraj fóra a výstavy, mnoho obchodních kontaktů a dohod. Akce takového rozsahu má pro ukrajinský trh s obilím velký význam, neboť zemědělský sektor se navzdory válce zahájené agresorskou zemí nadále rozvíjí.

Jedním z aktivních účastníků V. mezinárodního fóra byla společnost Farmet, kterou zastupoval její oficiální partner a zástupce na Ukrajině ПП “Анатоль. Velký zájem návštěvníků vzbudil lis UNO vyráběný společností Farmet, který lze označit za zlatý hřeb výstavy. Kompaktnost a přehlednost technologie zapůsobila na účastníky natolik, že někteří z nich vytahovali z kapes svých bund propisky a ptali se, jaké papíry musí podepsat, aby si mohli tento lis zakoupit. Není to poprvé, co jsme na podobných akcích zaznamenali zájem návštěvníků o výrobky Farmet, zvláště když je technologie prezentována na výstavě. Můžeme se domnívat, že je to způsobeno určitým posunem ukrajinského trhu směrem ke zpracování některých plodin. Vzhledem k výnosnosti této oblasti dostávají podnikatelé silnou úvěrovou podporu od bank a vlády, takže stále více zemědělců a podnikatelů na Ukrajině usiluje o vytvoření vlastní výrobní linky.

Rádi bychom vyjádřili poděkování organizátorům V. mezinárodního fóra o skladování obilí ELEVATOR 2023 za uspořádání tak rozsáhlé akce a podporu zemědělského průmyslu. Není pochyb o tom, že příští rok se na dalším fóru opět sejdou přední společnosti a odborníci z oboru a společnost Farmet pravděpodobně všechny překvapí další technologií. A všichni doufejme, že se příští fórum bude konat na v míru žijící Ukrajině!

Máte nějaké dotazy? Kontaktujte nás.